Menu

Søndag kan du nyte denne utsikten

Kluken Opp har på få år blitt ett av Trøndelags aller mest populære trim- og mosjonsløp i motbakker. Søndag arrangeres det for tredje gang.

Grensefjellet Kluken er det 7. høyeste fjellet i Meråker der det rager 1.110 meter over havet. Turen opp dit er imidlertid blant de aller mest «behagelige» av de 26 tusenmeterstoppene i bygda. Søndag går Kluken Opp av stabelen for tredje gang, og forholdene i skråningene fra Kluksdal til Kluken skal være gode i følge løpslederen.

- Det ser veldig bra ut. De siste dagene har det vært en del regn, men værmeldingene tyder på at det skal tørke godt opp før søndag, sier Per Olav Stormo, som krysser fingrene for at meteorologene treffer på med sine varsler framover. De tyder på null nedbør hele uken, og en søndag med 14 gode grader på Kluksdalen.

- I fjor hadde vi 378 deltakere. Kanskje klarer vi 400 i år, sier Stormo med et lønnlig håp om å nå en ny milepæl.

Premier til mange sprekinger

Kluken Opp er 4,3 kilometer lang og har en stigning på 590 høydemeter. Det kan høres brutalt ut, men denne turen er en overkommelig fjelltur for de aller fleste. Den som har kommet seg aller raskest fra gården Kluksdalen hvor startskuddet går til toppen er Truls Torvik som brukte 27 minutter og 18 sekunder. Selv om Stormo er glad for at «løpskanonene» stiller til start, er han aller mest opptatt av bredden og mengden. Derfor kan han fornøyd friste med masse premier både til spreke enkeltpersoner og større grupper.

- Børstad Transport sponser premie til det utenbygds idrettslaget som stiller med flest deltakere, mens Meråker til Topps sponser premie til den klassen ved Meråker skole som har flest deltakere i prosent av det totale elevtallet, sier Stormo.

Lover godvær

Fristen for å melde seg på Kluken Opp går ut ved midnatt fredag kveld, men finner du ut på selveste løpsdagen at du kan tenke deg å stille så er du hjertelig velkommen til det.

- Etteranmelding er mulig nesten helt fram til løpsstart, så hvis du vil avvente vær og føre så er det mulig. Men for oss som arrangerer er det selvsagt best om de aller fleste melder seg på på forhånd, for været blir bra det, lover Per Olav Stormo.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss