Menu

Jens fra fjellet besøkte sin skole i Meråker

Etter at Jens Kvernmo (32) fra Ogndal var på NRK-programmet «Vinterdrømmen» som friluftsmann og jeger i fjellet, har også interessen for utmark og friluftsliv økt blant elever ved Meråker videregående skole. I dag var Kvernmo på besøk hos skolen i Meråker der han selv i fire skoleår var elev.

Fra morgenen av torsdag var Jens Kvernmo gjest i klassen hos elevene på linja friluftsliv med sine tolv elever. Her fortalte han klassen, dominert av jenteelever, om hvor viktig det er å forberede seg godt til flere dagers turer i fjellet. Det passet godt å besøke klassen friluftsliv VG 1 til VG3 nå, etter som elevene neste uke skal overnatte ute i lavvoer og virkelig få prøve seg på skikkelig friluftsliv.

- Jeg er bevisst på å trene helst før lengre turer i fjellet, og spiser meg opp mange kilo før turene starter. Dere må gjerne sette dere mål for kommende turer, men planlegg gjerne godt i forveien hva som skal være med i sekken. Si fra hvor dere har tenkt å legge turen med forventet ankomst, sa Jens Kvernmo og fikk mange nyttige spørsmål fra elever og lærere.

Midt på dagen var det åpen hall i håndballhallen med foredrag for alle elever på skolen. Også her fikk elevene anledning til å stille spørsmål om utfordringene ved å leve i lengre eller korte perioder i fjellet uten assistanse, og hvilke sikkerhetsforberedelser som kreves før turene starter.

De tolv elevene som neste uke selv skal ute på fjelltur skal blant annet lære å sette opp gapahuk og lavvo. De skal gå lengre turer og lage leirbål for å holde varmen gjennom ukas mange kalde netter. Mange nyttige tips fikk de nå med seg da Jens Kvernmo besøkte Meråker videregående skole.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss