Menu

Sender tusenvis av sprekinger ut på tur

I fjor var det totalt 7.500 registreringer på de ti postene «Ut i Meråker». I år er et hårete mål 10.000.

For 11. året på rad lanserer ildsjelene bak «Ut i Meråker» ti nye trimposter. Startskuddet smeller 1. juni, og meråkerbygger og andre står bare og spøler for å komme i gang.

- Det har vært litt mas i det siste om å få se og høre hva som er postene, sier Alf Olsen og Frode Aune og smiler. Onsdag kunne de avsløre årets ti turmål.

Gått ned i størrelser

Alt fra meget tilgjengelige turmål på to kilometer tur-retur til noen litt krevende på oppimot ei mil. Men alt er et viktig bidrag for folkehelsa i bygda.

- Det er vanskelig å måle effekten av dette, men det er enkelt å se at etter hvert som årene har gått har gjennomsnittsstørrelsen på premie-t-skjortene gått ned, sier Alf Olsen.

I år er det derimot ikke t-skjorte som er premien til alle som er innom alle ti postene, men en god og varm buff. I tillegg vanker det mange andre premier.

- De tre som har flest turer i løpet av sesongen får premie. I tillegg trekkes det mange premier blant alle som leverer inn turkortet, og likedan blant de som bruker app´en «Trimpoeng». Nytt av året er nemlig at vi har koblet oss på den app´en som også «Meråker til topps» benytter. Ekstra verdi med den er at der finnes det meget gode kart til alle turmålene, sier Olsen og Aune.

Ny rekord

Fra den litt spede starten i 2007 har det vært økt antall registreringer hvert eneste år. Rekorden så langt er fjorårets 7.500 registreringer i trimbøkene på de ti turpostene. Aller flest turer, nær sagt som vanlig, hadde Ingeborg Tuseth med 108 tett fulgt av Daniel Lillevold med 98. I år går arrangørene for ny rekord.

- 10.000? Ja hvorfor ikke, sier Frode Aune, som liker at det ligger noen hårete mål for aktiviteten. Kulturkonsulenten er opptatt av folkehelseperspektivet og i så måte er det lite som kan måle seg med «Ut i Meråker».

- Gjennomsnittsdistansen i fjor var på ca 5 kilometer. Hvis du tar det og ganger med 7.500 registreringer trasket alle deltakerne totalt 3.750 mil for å skrive navnet sitt i trimbøkene i fjor. Og attpåtil er det et billig tiltak, sier Frode Aune, som forteller at arrangørpartnere er Meråker kommune, Meråker til topps, Hegra Sparebank og Meråker Utvikling.

Lokalkjent

En hyggelig bieffekt av trim, frisk luft og flott natur er også at de som deltar på «Ut i Meråker» blir ekstra godt kjent i kommunen. I år er det ni splitter nye trimposter, mens den ene er «gjenbruk».

- Hvert eneste år har vi stort sett bare nye poster. Det betyr at de som har vært med noen år har fått besøke over 100 ulike steder i Meråker-naturen, sier arrangørene. I år, som i alle år, er postene godt spredt ut over hele bygda.

- To i Gudå, en på Fersdalen, tre på Stordalen, en i Torsbjørkdalen, en på Teveldalen, en på Grønberg og den siste til og med utenlands på Storlien, sier Alf Olsen.

1.000 kort

Nå skal det deles ut massevis av turkort. I fjor var det om lag 1.000 personer som skaffet sitt turkort, som du må ha for å registrere klipp på hvert mål. Disse kan fra og med 1. juni hentes ved rådhuset, på biblioteket, Coop Prix, og Best-stasjonen. I tillegg kan dette også lastes ned fra kommunens hjemmeside, og turmålene finnes også på app´en Trimpoeng.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss