Menu

Vil ha flere storarrangement til denne perlen

Denne helgen er det stor 4H-leir på Årsøya i Selbu. Nå ønsker selbyggene å satse hardere på å gjøre perlen i Selbusjøen enda mer attraktiv for store arrangement. 

- Det er mye folk som bruker øya, året rundt. Særlig nå på sommeren er det mye bading og grilling. Årsøya er et nærrekreasjonsområde for selbyggene, men i tillegg ønsker vi å satse mer på å tiltrekke oss større arrangement til øya, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, som også er styreleder i Årsøya Fritidspark AS.

300.000

Årsøya er velkjent og velbrukt for både tilreisende turister til Selbu, men også besøkende ved ulike arrangement i løpet av årenes løp. Nå ønsker Selbu kommune å «blåse litt nytt liv» i øya, og har bevilget 300.000 kroner i årets kommunale budsjett til nettopp det.

- Hva skal disse pengene brukes til?

- Overordnet sett skal de brukes for å utvikle Årsøya videre. Vi etablerer rundkjøring for busser, gjennomfører en del forskjønningstiltak som hogst, samt andre tekniske utbedringer. Vi planlegger sti fra Putten og Havernesset som skal komme over til Årsøya via en ny gangbru, og vi skal jobbe mer med markedsføring og salg, sier ordfører Balstad.

Midt i blinken

Selbu-ordføreren er overbevist om at Årsøya i framtiden kan lokke mange ulike, større arrangement til Selbu.

- Det er et fabelaktig flott område som har alle egenskaper til å være et attraktivt arrangementssted. Vi har en paviljong som kan huse opp i mot 500 personer, det er et høystandard sanitæranlegg på området, samt en meget god infrastruktur for øvrig. Beliggenheten er unik naturmessig, men også veldig gunstig om man tenker på nærhet til storby og til flyplassen på Værnes, sier Ole Morten Balstad.

Arrangement på rad og rekke

I sommer er det flere større arrangement på Årsøya, og først ut nå er fylkesleiren for 4H i Sør-Trøndelag som innledes torsdag og varer til søndag. Deretter går det bare to uker så kommer tradisjonen tro Midt-Norsk Veterantreff til Årsøya den 8. og 9. juli, og i slutten av august finner Trondheim Hundefestival sted på øya.

I tillegg til årets arrangement tenker ordføreren også et godt stykke fram når det gjelder Årsøya.

- Vi er i dialog med Landsskytterstevnet 2018 som skal være i Stjørdal om å etablere en camp på Årsøya. Det er jo tross alt bare drøyt 20 minutter fra Selbu til skyteanleggene på Frigården, sier ordfører Ole Morten Balstad.  

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss