Menu

Marius og mønstre innen strikk

Den som strikker av garn kan ha mange valg før resultatet ligger klart mellom strikkepinnene. En klar trend i popularitet er fortsatt Marius-gensere og strikk i ulike mønster.

Selbu Husflid hjelper oss litt på vei innen trender on nyheter innen strikking, eller «knytt» som også blir uttalt om strikking. Brit Kjelstad og Anita Renå hos Selbu Husflid har mange innom butikken som spør om råd innen garn og strikk.

- Det ble sist helg arrangert en stor konferanse om norsk ull på Stjørdal over fire dager. Det er tydelig at norsk ull er populært og vil fortsatt være god salgsvare selv om det også er en del import av ull, sier Brit og Anita på husfliden som fortsetter trenden med å sikre plombering i gullfarge på lokale produkter fra Selbu.

- Plomberingen er en kvalitetssikring og viser at ferdig strikk er produsert av håndverkere i Selbu og omegn, sier Brit Kjelstad og fører tradisjonen videre med både selburoser og noe lokalt garn fra egen kommune. Marius-gensere i flere typer mønster er fortsett populært.

- Hvorfor holder denne genseren slik polaritet Brit og Anita?

- Det skyldes i stor grad mønster, den er rotekte norsk design og man kan variere i farger. Genseren er varm og god med bruksegenskaper ikke bare på vinteren. Her kan man også velge ulike typer ullgarn. Tradisjonsplagg som strikkede kofter er også populært. På Vestlandet har det tatt helt av med mønsterbøker og mønster vil firmaet Knit Me med Trine Johnsen fra Hell prate mere om når Husflidslaget i bygda og vi inviterer til temakveld på Bjørkhov onsdag denne uka klokka 19.00. Da ankommer Trine Johnsen og forteller om ulike mønster innen strikk, sier Anita Renå og Brit Kjeldstad hos Selbu Husflid. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss