Menu

Slik skal smitte av skrantesyke hindres

Mattilsynet har innført flere forbud og påbud i Selbu, og alle kommunene som grenser til Selbu, for å hindre spredning av den dødelige dyresykdommen skrantesyke (CWD).

Det er to spesifikke områder i landet som nå har fått innført forbud og påbud for å hindre sprening. Det er Selbu med nabokommunene Tydal, Meråker, Stjørdal, Malvik, Klæbu, Melhus, Midtre Gauldal og Holtålen, og området Nordfjella som befinner seg i kommunene Aurland, Lærdal, Hemsedal, Hol, Ål og Ulvik. Det er disse to områdene i landet som har fått påvist skrantesyke. 

- Det er svært viktig at alle følger disse reglene for at vi skal lykkes i å hindre smitte til andre hjortedyr. Disse reglene kommer i tillegg til de landsomfattende reglene som følger av CWD-forskriften, skriver Mattilsynet i sin redegjørelse på sine nettsider.

Hele informasjonen fra Mattilsynet finner du her!

Mattilsynet trekker spesielt fram enkelte ulike tiltak. Det dreier seg om forbud mot å legge ut fôr og slikkesteiner innenfor sonen, det er forbudt å flytte hjortedyr ut av sonen, det er forbudt å flytte planter og lav til bruk som fôr ut av sonen, og det er forbudt å flytte døde hjortedyr, også skrotter og rester etter nedskjæring, ut av sonen. 

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss