Menu

Mottaket på Hegratunet legges ned

Utlendingsdirektoratet (UDI) har besluttet å legge ned ti mottak for enslige mindreårige. Ett av disse er Hegratunet som stenger dørene 31. august.

- Vi er lei oss, men forstår også at antall mottak må reduseres på grunn av at det kommer få asylsøkere til Norge om dagen, skriver Hegratunet på sin egen Facebook-side.

UDI viser til at det i mange mottak for enslige mindreårige har vært en del uro siden i fjor høst. For å legge forholdene best mulig til rette, har UDI utsatt å si opp avtaler med flere asylmottak for mindreårige tidligere i vinter.

– Vi har nå valgt å si opp avtalene med ytterligere ti mottak for enslige mindreårige. Hensikten er at beboerne kan ha mulighet til å flytte før skolen starter til høsten, sier fungerende avdelingsdirektør Borghild Fløtre i en uttalelse fra UDI.

Hegratunet har hatt 40 plasser for enslige mindreårige. Nå skal de ansatte gjøre sitt ytterste for beboerne får fine siste måneder i Hegra.  

- I månedene frem til 31. august skal vi fortsette med å gjøre vårt beste for at beboerne skal oppleve at Hegratunet er en bra plass å bo og at vi får en fin sommer på Hegra, skriver mottaket på sin Facebook-side, og poengterer at de har stor forståelse for tidspunktet beslutningen kommer på.

- Selv om vi gjerne skulle ha drevet lenger er vi glad for at UDI flytter beboerne på seinsommeren slik at de er klar til å starte opp på skole i en annen kommune fra høsten av.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss