Menu

Siste finpuss på NM-løypa

Statens vegvesen sørger for at asfalten er tipp-topp før sykkel-NM i Stjørdal. 

- Det er gledelig å se at Veidekke har startet arbeidet med asfaltering av Sørsidevegen, sier sykkelentusiast Odd Erik Schønberg når han møter en arbeidsgjeng på vegen.

- En liten del av NM-løypa i fellesstart på sykkel går også langs Sørsidevegen. Det er fra Malvik-krysset og opp til Lånke kirke før sykkelrytterne fortsetter opp forbi målområdet ved Lånke skole, opp gjennom Dybvads-grenda til riksvei 705, ned mot Malvik-krysset, opp Gevingåsen til toppen og ned til gamle riksvegen i høy hastighet ned mot Hell. Her kommer det en skarp sving i høy hastighet før turen går gjennom Hell sentrum og opp til Malvik-krysset igjen, sier Odd Erik Schønberg.

Direkte på TV2

Han er veldig fornøyd med at vegvesenet tar affære før det TV2-sendte rittet søndag 25. juni. 

- Strekningen fra Malvik-krysset og ned til Leksa var ikke god. Det er også andre strekninger på løypa som trenger utbedringer. Det ble tatt kontakt med Stjørdal kommune, men ettersom dette dreier seg om fylkesveger ble Steinkjer involvert.

Boasson mot Kristoff

Det er muligens ikke bare NM som har utløst de pågående asfaltarbeidene, men sykkelentusiastene og -arrangørene er iallfall fornøyd med at forholdene blir så gode som mulig. 

- Jeg forstår at arbeidet oppover Sørsidevegen har vært forberedt i noen tid, men sykkelrytterne liker ny asfalt slik vi nå får ned mot Leksa. Vi ser fram til et flott NM i fellesstart der Edvald Boasson Hagen skal konkurrere mot Alexander Kristoff og andre. Det blir en tøff kamp om mesterskapstøya, sier Schønberg

Asfaltarbeiderne fortsetter sitt arbeidet oppover Sørsidevegen og allerede tirsdag ble det utført arbeid ved Reppe.

Kjemper om mesterskapstrøya

NM-uka nærmer seg med stormskritt i et usedvanlig hektisk arrangementsår i Stjørdal.

- Når går konkurransene?

- Junior herrer og junior damer kjører søndag 18. juni mens senior herrer kjører søndag 25. juni. Da blir det kjempet om seieren og ikke minst æren av å kjøre i den norske mestertrøya. Det er en ære som Edvald Boasson Hagen har hatt det siste året. Vi så senest under Tour des Fjords på Vestlandet forrige uke hvordan han konsekvent brukte denne tøya som det gir stor prestisje å sykle i, sier Odd Erik Schønberg som gleder seg til store sykkeldager i Stjørdal.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss