Menu

Åpnet valgkampen på Torget

2. kandidat Siv Furunes fra Inderøy ønsker velkommen og introduserte nydelige musikalske innslag ved Heidi Skjerve og Daniel Formo før ungdomskandidaten (nr. 3 på lista) Oda Amalie Kise Hjertstrøm holdt appell under SVs valgkampåpning i Stjørdal.

Hun var opptatt av utfordringene i sin egen «generasjon prestasjon» som sliter med flere psykiske problemer enn før.

– SV går inn for at nødvendig hjelp blir en lovfestet rett i løpet av ei uke. I tillegg må vi få gratis psykologihjelp for ungdom under 25 år og sikre skolepsykolog på alle videregående skoler.

Hun snakket også om betydningen av et bedre busstilbud. Ungdomskandidaten er også opptatt av en skole med færre elever i klassene; en skole som forbereder elevene på det live som møter dem. Heidi Skjerve og Daniel Formo spilte den velkjente melodien som Louis Armstrong gjorde så kjent; «What a wonderful world» før dagens hovedtaler Torgeir Strøm inntok talerstolen.

- Årets viktige valg

 - Valget nå i høst er det viktigste valget siden Nygårdsvold-regjeringa kom til makta i 1935, sa SVs 1. kandidat i Nord-Trøndelag Torgeir Strøm da han åpnet partiets valgkamp i Stjørdal i dag.

- Skal vi fortsette å privatisere offentlig sektor og øke de økonomiske forskjellene i Norge? Eller skal vi så ring om og videreutvikle velferdsstaten vår? Strøm satte sentraliserende reformer opp mot en aktiv distriktspolitikk som en motkraft til sentralisering.

Han fortsatte:

- Skal politikerne fortsette å lukke øynene for de store klimautslippene i landet vårt? Skal Norge fortsette sin støtte til USAs våpen- og atomopprustning? Eller skal vi velge inn politikere som våger å si at våre barnebarn fortjener en verden uten atomvåpen?

Bygde landet

- Det var dine og mine foreldre, besteforeldre og oldeforeldre som bygde velferdsstaten Norge. Det er fagbevegelsen, kvinnebevegelsen, fiskerne, småbrukerne, radikal ungdom og partiene på venstesida som i de siste hundre åra har løftet vanlige folk ut av fattigdom og til trygge arbeidsplasser med gode velferdsordninger. De bygde fellesskapssamfunnet. De bygde Folkets Hus – vår velferdsstat – som vi er så stolte av, poengterte Strøm.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss