Menu

Ny «innramming» av Holm Bakeri i Torgkvartalet

- Nå er vi glade over å presentere et nytt gjerde rundt vår uteserveing, sier Emil Sæther hos Holm Bakeri i Torgkvartalet. 

Det første trinnet av Torgkvartalet ble åpent før jul i 1991 med utvidelse i 1998.

- Nå får vi et nytt trinn med tilbygget som åpner i november, sier Emil Sæther fra Sula som så seg om etter en annen yrkesveg enn fiske.

- Tida på slutten av 50- og inn på 60-tallet kalte på annen aktivitet. Jeg ville gjerne gå på skole. Pappa var skeptisk, men jeg endte opp som lærling for å bli bakermester. Da måtte jeg ta utdannelse i Trondheim der jeg senere fikk en opplevelse med stor innflytelse over mitt videre liv, sier Emil Sæther.

- En dag litt ut på 60-tallet hadde jeg gleden av å møte Turid Aksethø fra Stjørdal på gata i Trondheim. Vi slo oss snart sammen og flyttet til Stjørdal der vi bygde hus på Hognesaunet allerede i 1967. Snart hadde vi to barn og faste utgifter. Jeg arbeidet forskjellige steder i Stjørdal. Ved siden av Holm Bakeri var jeg innom Hugo Jakobsen på Hell og hadde et par år hos Henry Nilsen da jeg bestemte meg: Nå reiser jeg på sjøen.

Det ble 15 måneder med mye arbeid. Vi gikk blant annet til Sør-Amerika. Mannskapet var ivrige på å komme i land i Rio de Janeiro og Santos. Jeg takket ja til ekstra vakter om bord. Jeg ville tjene penger for å få et handlingsrom tilbake i Norge. Nå hadde jeg litt midler for å investere. Jeg takket ja til å overta Holm Bakeri da jeg fikk tilbudet, minnes Emil Sæther. 

- Det var ei spennende brytningstid. Jeg husker diskusjonene med legendariske Einar Holm om bløtkaker: - Vi kan ikke bake bløtkake uten at den er bestilt, sa Einar. Jeg var mer opptatt av å tilby godsaker i disken. Og slik ble det.

- Med gamle Holm Bakeri satt jeg på ei sentral tomt som Alf Venneatrø så store muligheter for. Det endte med at jeg solgte og Alf tok sammen med Jan initiativ for å reise Torgkvartalet som altså åpnet før jul i 1991. Vi hadde ønsket et produksjonslokale i kjelleren, men lokalpolitikerne sa nei. De ønsket ikke ekstra trafikk med stadige leveranser av mel i sentrum.

Dermed måtte vi bygge egne produksjonslokaler på Sutterøy med nytt utstyr. Samtidig flyttet vi inn i nye Torgkvartalet som stjørdalingene var nysgjerrige på. Da er det godt med kaffe og tilbehør. I dag er jeg veldig glad for politikernes nei. På den tida etablerte vi også et bakeri på Gran Canaria i samarbeid med en familie fra Hønefoss. Der hadde vi ansvar for i 12 år før vi solgte oss ut.

Det daglige brød er et fast innslag i alle liv. Bakervarer er viktig. Samtidig har bransjen vært gjennom turbulente tider med tøff konkurranse. Men vi har klart oss godt sammen med dyktige medarbeidere. Her på Tortkvaralet er vi blitt et fast møtested for svært mange. Dessuten er vi det første som alle besøkende møter. Da er det vår oppgave å gi dem et godt tilbud.

Det nye gjerdet med glass er produsert i Italia. Vi vurderte mange tilbud og brukte tid på å bestemme oss, men vi er veldig godt fornøyd med løsningen. Glasset gir utsyn samtidig som stemningen blir lunere, sier Emil i rollen som trives med å være visergutt for Turid.

- Vi ser fram mot nye gode år med stor aktivitet. Hjertelig velkommen innom, sier Emil Sæther. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss