Menu

Åre-VM med trøndersk invitasjon

-Vi kommer hit for at dere skal komme til oss, sier Håkan Hansson fra arrangementskomiteen for alpin-VM i 2019.

- Trønderne er ansvarlige for 30 % av omsetningen i Åre og betyr mye for oss. Alpin-VM er verdens nest største vinterlige idrettsarrangement etter OL. Vi vil samle mange mennesker i Åre, men trenger hjelp fra dere for å skaffe husrom til alle besøkende, sier Hansson henvendt til frokostmøtedeltakerne hos Stjørdal Næringsforum.

- Trondheim lufthavn Værnes er Midt-Skandinavias hovedflyplass. Det betyr mye transport mellom Værnes og Åre. Det blir også mange dagsturer fra Stjørdal til Åre, sier Hansson, som også er på frierferd til trøndere med fritidsbolig i Åre-området.

- Jeg oppfordrer alle med en bolig i Åre til å melde fra hvis dere ikke skal bruke den selv. Vi har behov for alle ledige sengeplasser, sier Håkan Hansson.

VM i alpint er et gedigent arrangement, noe som følgende tall understreker:

600 deltakere fra 65 nasjoner. Elleve verdensmestre skal kåres og 1.300 media- og pressefolk kommer til VM. 700 millioner TV-seere kan få med seg alpin-VM og det er investert 21 milllioner Euro i arenaen i Åre. 

2019 blir forøvrig litt av et mesterskapsår i vår region. I tillegg til alpin-VM i Åre arrangeres VM i skiskyting i Östersund og NM på ski i Meråker samme år. 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss