Menu

- Dette er historisk

- Helt utrolig. Jeg håper dette er starten på fortsettelsen, sier Meråker-ordfører Kari Anita Furunes.

Idrettslaget Varden Meråker doblet antall OL-deltakere i år. Magnar Lundemo deltok i OL i 1964 og ble nummer fire med stafettlaget og nummer åtte på 15-kilometeren. I 2010 deltok Marthe Kristoffersen på to løp og ble nummer 20 og 48. I dag var både Kathrine Harsem og Emil Iversen med i OL-sprinten.

- Tenk det; en kvinne og en mann fra Varden og Meråker stiller til start i OL på samme dag. Det er helt utrolig. Det er en historisk dag for Meråker, og jeg håper virkelig at vi får oppleve noe sånt igjen også, sier en stolt Meråker-ordfører Kari Anita Furunes.

Superstolt ordfører

Hun satt store deler av formiddagen opptatt i møter, men da finalene startet fikk hun med seg Varden-løperne live på storskjerm i rådhuset. Der kunne hun se at både Kathrine Harsem og Emil Iversen røk ut tidligere enn både de selv håper og forståsegpå´erne tippet, men ordføreren var like blid.

- Selv om de hadde andre forventninger, så er vi veldig stolte og fornøyde. Bare det å kvalifisere seg til den norske troppen er en enorm prestasjon. I tillegg får de stille til start på samme dag. I OL, understreker Furunes, som også har sendt gratulasjonsmeldinger til de to Varden-løperne i Sør-Korea.

Fylt av tårer

Både Kathrine Harsem og Emil Iversen tok seg greit videre fra prologen tirsdag formiddag, med å bli henholdsvis nummer 17 og 12. For en gråtkvalt Harsems del ble det stopp i kvartfinalen, og hun la ikke skjul på at hun kanskje hadde prioritert godt feste litt for mye.

- Jeg vet ikke om det er skiene i seg selv. Jeg valgte å legge på ganske mye mer klister før kvartfinalen, for jeg brukte veldig mye krefter for å få feste i prologen. Det var mitt eget valg, understreket Harsem mens hun kjempet mot tårene. Harsem ble til slutt nummer 18 i OL-debuten.

Emil Iversen ble nummer to i sin kvartfinale og gikk videre til semifinale. Der måtte han imidlertid gi tapt og kom inn som fjerde mann. Totalt endte Iversen som nummer åtte.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss