Menu

- Nå smeller det!

Kommende uke blir det svær kick-off for Landsskytterstevnet.

- Nå smeller det, sier Kari Skulbørstad og Kari Hognes.

For onsdag 14. mars er det kick-off for Landsskytterstevnet på Sagatun. Kvelden er for alle som allerede har fått, kommer til å få oppdrag eller har tenkt å hjelpe til under Landsskytterstevnet.

- Hovedkomiteen er med jevnlige møter hele tida oppdatert på den aller siste utvikling og status for arrangementet. Dette er informasjon som vi ønsker å bringe videre til alle involverte frivillige. Vi sitter alle på hver vår tue i ulike komitéer med definerte oppgaver. Denne kvelden forteller om hele ramma. Det betyr at alle involverte får et inntrykk av størrelsen på det arrangementet som de nå er en del av, sier Kari Skulbørstad som er leder i Lånke Skytterlag og Kari Hognes som er HR-leder i hovedkomitéen.

Frivillige

- Landsskytterstevnet har bygd opp en stor organisasjon kun bestående av frivillige. Her har vi fått deltakelse av mange interesserte som selv ikke har noen skytterbakgrunn. Men det er heller ikke nødvendig for å være med på dette enestående arrangementet. Vi er imponert over den store entusiasmen som vi møter på alle plan. Organisasjonen er bygd opp med mange undergrupper som har bestemte oppgaver. Her er det noen som i hovedsak tenker pølser og brød. Det er andre som er opptatt av fiberløsninger og det skytetekniske. Dessuten gjøres det en stor innsats for at skytterne skal få best mulige forhold under Landsskytterstevnet som arrangeres i dagene 3. – 10. august, sier Kari og Kari.

Campingplasser

- Svært viktige arenaer under Landsskytterstevnet blir campingplassene. Her får vi også hjelp fra Selbu som stiller med Årsøya. Vi har allerede fått bestilling på over 900 campingplasser. Dessuten er det utleid mange private boliger. Her er det mulig å legge seg inn på hjemmesida til LS for å inngå de nødvendige avtaler. Vi har også brukt hjemmesida for å rekruttere frivillige. Her er vi så heldige å oppleve stor pågang. Mange har meldt seg og venter på tilbakemelding fra oss. Det kommer! Vi jobber kontinuerlig med å fylle opp alle listene, sier Kari og Kari.

Program 14. mars

- Onsdag 14. mars samler vi alle inviterte frivillige på Sagatun til et kick-off. Leder i hovedkomitéen Tor Jakob Reitan vil informere om status. Jon Anders Leikvold fra Lånke Skytterlag vil ha en spennende orientering om hvordan Frigården vil se ut under Landsskytterstevnet. Det blir spektakulært. HV-12 sjef oberst Håkon Warø vil si noe om Forsvarets rolle i løpet av disse dagene. Han er stevnepresident for LS 2018. Forsvarssaken og det frivillige skyttervesen har gått hånd i hånd i alle år.

Ordføreren

Ordfører Ivar Vigdenes er svært glad for å høre om den store entusiasmen som LS har skapt. Det er en kjent sak at ordføreren har stilt seg i spissen for å gjøre Stjørdal til arrangementsby nr. 1. Derfor ønsker han å vise sin takknemlighet ved å ta turen innom Sagatun på onsdag kveld.

- Det er en kjent sak at alle arrangement krever en enorm dugnadsinnsats som ordføreren vet å verdsette. Det et nettopp denne innsatsen han vil berømme. For bare dette engasjementet kan gi Stjørdal den ønskede status, sier Kari og Kari.

Samarbeidspartnere

-Under denne kvelden på Sagatun sørger hovedsamarbeidspartner Meråker Kjøtt for pølser med tilbehør. Positive aktører som Goman sponser kaffe og kaffebrød og Bama sponser frukt og grønt.

- Hvor stort er egentlig Landsskytterstevnet?

- Landsskytterstevnet nyter godt av massiv pressedekning med stor deltakelse fra NRK som bruker store sendeflater. Vi har en egen komité som legger forholdene til rette for presse. Det er vanskelig å tallfeste denne frivillige innsatsen under LS. Men i hovedkomiteen har vi folk som er glade i å leke med tall. En forsiktig oversikt forteller at det totalt går med minst 25 årsverk fra vi fikk arrangementet i august 2014 til vi avslutter med en fest for de frivillige om kvelden den 10. august i år. Da snakker vi om over 50.000 dugnadstimer fra frivillige. Det tallet smeller det av! sier Kari og Kari.

 

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss