Menu

Ny eier, men gammel suksessoppskrift

Man kødder ikke med en kafé som har vært en suksess i snart 30 år, men ved TorgCaféen tar de små grep. Nå har det blitt enda mer hjemmekoselig.

Turid Følke Svensson tok over eierskapet og driften av TorgCaféen i fjor høst. Kaféen som ligger tilbaketrukket i Torgkvartalets tredje etasje har levd sitt gode liv med trofaste kunder og solid meny helt siden kjøpesenteret åpnet dørene for første gang. Nå setter hun sitt eget preg på kaféen.

- Jeg hadde aldri i verden tatt sjansen på å ta over her hvis det ikke var for disse. Helt fenomenale ansatte, sier Følke Svensson om det faste mannskapet på fire som har årelang fartstid fra TorgCaféen.

Litt ny stil

Hun skryter loddrett av Brit og Bente som er superveteranene og de litt mer ferske veteranene Karolina og Ann Lisbeth. De fire er de viktigste ingrediensene hos TorgCaféen, i kombinasjon med en tradisjonsrik meny som frister daglig. Og nå har de sammen sørget for en oppgradering av kafeens lokaler.

- Vi pusset opp her forrige helg. Nye farger og nye møbler, og selv ble vi veldig fornøyde. Det ble enda lunere og mer hjemmekoselig, sier Turid Følke Svensson, som skryter veldig av Siw Larsen som har «komponert» den nye innredningen.

I tillegg har de byttet kjøkken, og fra torsdag denne uken kommer det også en ny meny. Men frykt ikke; de fjerner ikke de gamle suksessene fra menyen.

- Torsdag starter vi blant annet opp med pizza, både her i kaféen og som take-away, sier Turid Følke Svensson.

Kjente fjes

Men pizzaen og andre mulige nykommere skyver ikke de faste storsuksessene ut av kaféen i Torgkvartalet.

- Husmannskosten holder vi fast på. Det betyr blant annet saltkjøtt og kålstappe hver onsdag og god fisk hver tirsdag, sier de to store veteranene Brit Fossmo og Bente Gjerdet. Sistnevnte har stått over grytene, kassaapparatet helt siden 1993.

- Det tyder vel på at man trives veldig godt, sier Gjerdet og hilser på alle som kommer og går inn i TorgCaféen.

- Du kjenner alle kundene?

- Vi har jo kunder som har vært her fra første dag, sier Gjerdet, og legger ikke skjul på at de er veldig gode venner med sine trofaste kunder.

- Men for all del; det kommer stadig mange nye kunder.

- Hva er den viktigste grunnen til at folk kommer i strie strømmer til TorgCaféen?

- Beliggenheten er bra. Her er det stille og rolig, men mange kommer hit på grunn av oss også, sier de to veteranene Brit og Bente og smiler litt. Det kan høres ut som litt selvskryt, men de understreker at det er ikke det.

- Kundene kjenner oss, liker maten vi lager og føler seg komfortable her.

Ingen konkurrent

Turid Følke Svensson eier flere kaféer og er stor innenfor sin bransje i Stjørdal.

- Det var ikke akkurat dette jeg tenkte da jeg startet i det små for tre-fire år siden, men det har blitt sånn, sier Følke Svensson og smiler.

- Du driver Hell Catering på andre siden av Gågata, og konkurrer vel dermed litt med deg selv?

- Nei, jeg føler det ikke sånn. Det er noe spesielt med denne plassen. Når jeg kjøpte TorgCaféen var det aller viktigste for meg at de ansatte fortsatte, så jeg er bare i bakgrunnen her, sier Følke Svensson som har mer enn 30 ansatte i sine virksomheter.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss