Menu

Vant kreativ-pris i robotkonkurranse

Hell Robotics, bestående av elever fra Ole Vig og Thora Storm videregående skoler, gjorde en super innsats i First Robotic Competition i Istanbul.

- Vi ble tildelt premien «2018 Creativity Award Istanbul Regional» for, som det går fram av juryens begrunnelse: «Laget viser profesjonalisme ved å designe hver detalj og lage enkle løsninger for å løse problemer som kan oppstå. Denne roboten er veldig robust og enkel å vedlikeholde, men har utmerkede selvkjørende egenskaper som gjør at den kan løse de mest komplekse oppgaver». Det forteller Roar Brekken, som var med Hell Robotics som «lagleder» til Istanbul i Tyrkia.

I selve konkurransen, som totalt teller 3.700 lag fra hele verden, fikk laget fra Stjørdal og Trondheim en knallstart. Etter litt teknisk trøbbel lå de som lag nummer 21 av de 37 i Tyrkia etter de innledende rundene. Med litt mekking og litt tyrkisk hjelp ble de valgt ut til å delta i finalerundene. Der ble det stopp for deres allianse i semifinalene.

- Det vi har gjort her i Istanbul er ikke slutten på noe, men starten på noe større. I slutten av april skal laget holde et innlegg om neste generasjons ingeniører på Trimble brukermøte som samler 300-400 deltakere. I juni, etter skoleslutt, skal Hell Robotics lære grunnskoleelever robotbygging på Science Camp 2018. Laget skal også etablere en innovasjonslab i 2018 hvor teknologiinteresserte ungdommer kan få utforske teknologi gjennom en praktisk tilnærming, forteller en stolt og fornøyd Roar Brekken fra Istanbul.

Kommentarer

Tilbake til toppen

Send oss mail

Generelt post@s-n.no

Følg oss